Skip to main content

Waarschuwing

The form #3 does not exist or it is not published.

'Once Upon a Time'

Een escape room ervaring in je eigen woonkamer

Online escape room

Een échte escape room, gedigitaliseerd door een 360o camera. Hierdoor lijkt het net alsof jullie zelf in de kamer staan.

Voor het hele gezin

Te spelen vanaf 8 jaar. Leuk voor jong én oud(er). Jullie moeten goed samenwerken. Eventueel te spelen vanaf meerdere locaties, zie de Veelgestelde Vragen.

Spelen zonder klok

Bij de online versie heb je geen last van een tikkende klok of tijdnood. Doe er zo lang over als je zelf wil! Gemiddelde speeltijd 60 - 90 minuten.

Het verhaal

Jullie gaan zo naar de schrijfkamer van de gebroeders Grimm. Ze waren druk bezig met het schrijven van een nieuw sprookje, totdat de magische inktpot omviel. Nu liggen alle sprookjes door elkaar.

Zorgen jullie ervoor dat alle sprookjes en de bekende elementen weer samen komen? Dan kan alles weer lang en gelukkig verder leven.

Succes!

Ik heb geen inlogcode, wat nu?

Halverwege de pagina staat een geel blok, waar je jezelf voor het spel kan registreren. Heb je een korting- of vouchercode? Dan kan je die hier invullen. Na registratie kan je direct het spel spelen. Je inlogcodes worden ook nog per e-mail toegestuurd, voor het geval je voortijdig het spel verlaat.

Kan ik het spel ook onderbreken?

Na registratie krijg je een e-mail met je inloggegevens. Als je op een later moment terug wil keren dan kan je dus gewoon opnieuw inloggen. Je inventaris wordt bewaard. Het spel onthoudt alleen niet waar je gebleven bent, dus sla de link goed op, bijvoorbeeld als bookmark.

Hoeveel (voucher)codes heb ik nodig?

Met een (voucher)code krijg je met 1 computer toegang tot het spel. Je kan wel met meerdere mensen spelen door bijvoorbeeld je scherm te delen via een videobelsysteem zoals Zoom of Teams. Wil je met meerdere computers in het spel kunnen klikken? Dan heb je dus ook meerdere codes nodig.

Help! Ik kom niet verder

Bij verschillende puzzelonderdelen zie je dit sysmbool  staan. Als je hierop klikt verschijnt er een hint. Kom je nog steeds niet verder? Stuur ons dan een WhatsApp bericht via 06-40841677, dan helpen we je zo snel mogelijk verder.

Bij het verlaten van een kamer is er opeens een deur gesloten.

Om te voorkomen dat je verstrikt raakt in een doolhof van weblinks, zijn er bepaalde ‘checkpoints’ ingebouwd. Die zijn voor jou als speler niet te zien, maar is een veiligheidsmechanisme. Hierdoor kan het zijn dat als je een kamer verlaat en je weer terugkomt, bijvoorbeeld een deur of hek weer gesloten is. Gelukkig heb je die puzzel al gespeeld en hoef je alleen maar de code opnieuw in te vullen. Je kan dus snel weer verder spelen.

Ik zie opeens iets wat ik nog niet in mijn inventaris had

Soms heb je door jouw goede puzzeltechniek al iets opgelost, waardoor het kan zijn dat je een belangrijk onderdeel over het hoofd ziet. Om dit niet aan jouw aandacht te laten ontsnappen, zijn er dan hints verstopt in de 360 graden foto. Bijvoorbeeld een kluisje dat open staat, of een object dat verschijnt. Klik er op, zodat je de puzzel kan spelen.

Mijn beeld is te groot/te klein

Het spel werkt het meest optimaal als je beeldvullend speelt. Wil je inzoomen? Toets dan ctrl + in (cmd + voor apple). Juist uitzoomen? Toets dan ctrl – in (cmd – voor apple).

Ik heb een fout ontdekt!

Oh jee! We doen ons best om het spel zo vloeiend mogelijk te laten verlopen, maar het kan voorkomen dat iets toch niet helemaal klopt. We blijven het spel vernieuwen voor een optimale beleving. Ben jij iets tegengekomen? Schrijf dan de weblink op waar de fout zit en stuur dit voorzien van een korte omschrijving naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan passen wij dit zo snel mogelijk aan.

Registratieformulier

Het was een hele leuke beleving om het spel online te spelen. We hebben een paar keer hulp moeten vragen, en dit was ook goed geregeld. Ze waren goed bereikbaar. Dit is echt een aanrader om te doen!

 Ria De Boer  Drenthe

Er is veel moeite gedaan om je het real life gevoel te geven van de escaperoom en dat is goed gelukt, onze complimenten!

Mariëlle

Superleuk in elkaar gezet, een goede ervaring. Je krijgt echt het gevoel dat je daar aanwezig bent.

Wahida

We hebben de escaperoom in twee etappes gedaan. Ongeveer 3 uur bezig geweest. Wij vonden het een hele leuke escape room. We moesten echt samenwerken. Dit ging prima via een online verbinding. We vonden het super leuk, ook dat het over de sprookjes ging. De leeftijden van de dwergen was echt een leuke puzzel. Toen we even vastliepen werden we meteen via de app geholpen, echt geweldig!

Marieke Nikkie Annegreet Lauren Carianne Roy JanWouter PieterJan Jouhar

Prachtige escaperoom ervaring. Precies de juiste moeilijkheidsgraad, niet frustrerend moeilijk, maar wel uitdagend. Erg leuk om dit samen met de kinderen te doen, we waren er ruim anderhalf zoet mee.

Albert


  Assen Escape Rooms
  Zendmastweg 11B
  9405 CD Assen

  Contact
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  06-40841677